Vine bebe. Intrebari si solutii gravide, inainte si dupa sarcina, maternitate si articole jucarii etc pentru bebe

Cum e sarcina la 16 saptamani ? La ce sa te astepti ?

Daca esti insarcinata si ai ajuns in trimestrul II -saptamana a 16-a se intampla urmatoarele simptome:
 - bebelusul din burtica are marimea unui avocado

- este posibil sa incepi sa simti bebele miscandu-se, totusi daca nu simti nimic, nu e grav, mai ales la prima sarcina se spune ca prima miscare poate aparea doar in saptamana 20.


 - greutatea este de aproximativ 99 grame si lungimea de aprox 11 cm.
- bebe incepe sa invete sa sughita
- este momentul cand incep sa ii creasca unghiile
- poate in aceasta saptamana sa prinda cordonul ombilical
- chiar poate sa-si schimbe pozitia -adica daca pana acum era cu capul in jos acum e cu capul in sus

Cum te simti tu ca femeie insarcinata in saptamana a 16-a ?
Ce e bine si ce e mai greu de suportat?

In saptamana 16 a sarcinii -ai mai multa energie, esti mai vioaie, poti merge la plimbari mai lungi cu sotul/partenerul. Totusi sa nu faci exces de zel pentru ca energia se poate epuiza repede si ai nevoie de odihna masiva.

Poti manca orice dar nu in cantitati mari. Adica simti ca iti e foame si te apuci de mancat si dupa cateva gustari simti ca nu mai potisa mananci ca nu incape. Apoi trebuie sa mananci din nou peste 1-2 ore.

Tie sete mereu, simti ca daca nu bei suficiente lichide ti se usuca gatul si gura. Deci e foarte important sa ai langa tine mereu apa/suc de fructe si ceva de rontait.

Atentie la ceapa in aceasta perioada. Scade masiv glicemia si daca esti si obosita dupa ce ai mancat ceapa poti simti practic cum ti se duce energia la vale. Da stiu am scris asa mai pe romaneste, dar e foarte important sa ai ceva dulce pe langa tine pentru ca peste o jumatate de ora o sa ai nevoie.

Ai nevoie de mai mult somn. Burtica incepe sa se rotunjeasca sicand te apleci incepi sa simti ca "e ceva acolo" care nu te lasa sa te misti asa cum o faceai inainte de a ramane insarcinata.

Cel mai neplacut in aceasta saptamana este nasul infundat, stranutul uneori chiar cu sange sau sangerarile nazale si de dinti. Totusi se spune sa nu ne speriem ca este ceva normal, la nivel hormonal si circulatia noastra sanguina e pusa la un ritm galopant pe timpul sarcinii.

Poti observa ca venele de pe maini, pe sani si pe picioare incep sa se vada din ce in ce mai pronuntat.

E timpul sa iti cumperi lenjerie intima pentru gravide (sutien, chiloti, etc) marime mai mare sa nu te stranga in zona burticii, poarta haine mai largi (tricouri, pantaloni, rochii pt gravida ) si cat mai confortabile.

 Voi cum ati trecut prin aceasta perioada a sarcinii ? Experiente, opinii, pareri ? Asteptam pareri si opinii pe pagina de FB, G+ a blogului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

...